بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی،گردشگری و صنایعدستی، محمدحسن طالبیان روز دوشنبه 17 شهریورماه با اعلام این خبر افزود: «در جریان ثبت این منظر فرهنگی، مراحل ساماندهی منظر، درهها و روستاهای زیرمجموعه آن آغاز شده است. در این فاز پس از برگزاری چندین جلسه هماهنگی، از هفته گذشته تیم اجرایی متخصص از مدیران و کارشناسان ملی، منطقهای و محلی برای بازدید، ارزیابی، آسیبشناسی، نظارت و اجرای برنامهها در منطقه مستقر شدند.»
او در این زمینه اظهار کرد: «تیم اعزامی به مدت دو هفته بهصورت اضطراری به انجام اقدامات اجرایی، اصلاحات لازم در زمینه معرفی، آموزش و ظرفیتسازی خواهد پرداخت.»
معاون میراثفرهنگی کشور همچنین در خصوص فرآیند برگزاری جلسات هماهنگی متعدد میان نهادها، ارگانها و ذینفعان مربوطه، گفت: «جلساتی با حضور استانداران دو استان کردستان و کرمانشاه، بخشداران پهنه دوگانه عرصه، دهیاران و مردم محلی و همچنین مشارکت صددرصدی تمامی ذینفعان و ذیمدخلان برگزار شد.»
او تصریح کرد: «جلسات برگزار شده با استانداران دو استان مذکور با نظر مساعد و همکاری تمامی قوای زیرمجموعه آنها همراه بود. در این جلسات ابتدا معرفی کوتاهی از منظر فرهنگی توسط مدیر پایگاه ارائه و به چالشهای ثبت این منظر پرداخته شد. در ادامه در خصوص برنامهریزی دقیق در راستای تبیین راهبردهای کلان و خرد بهمنظور تحقق اهداف ساماندهی و آمادهسازی اثر و شرح وظایف هریک از متولیان مباحثی مطرح شد.»
منظر فرهنگی هورامان پهنهای به وسعت 303 هزار هکتار را در استانهای کردستان و کرمانشاه در بر میگیرد و در صورت ثبت، بیست و پنجمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی خواهد بود. همچنین پس از بم و منظر فرهنگی آن، منظر فرهنگی میمند و منظر باستانشناختی ساسانی فارس چهارمین اثر از دسته مناظر فرهنگی ایران است.
انتهای پیام/